2010. augusztus 29., vasárnap

Funky harisnyadivat

A színes harisnyakollekció a Loule Creates nevet kapta. Érdekessége, hogy ezt egy tavaly diplomázott ifjú tervező hozta létre, kinek neve Louise Kenny. 2009 júliusában diplomázott a glasgow-i Caledonian University-n, ahol egyébként első osztályú kitüntetést kapott a divatszakmában. Volt dolga divatlapokkal, rendezvényeket is szervezett, és az első glasgow-i Fashion Week-en is nagy embernek számított.

A Loule Creates névre hallgató kollekció tervezésekor Louise az egyedi, kézzel nyomtatott, és méretre szabott darabokra összpontosított. Ha egy mondattal lehetne leírni a harisnyákat, az az lenne, hogy: Legjellemzőbb dizájnja a színskála összes színe, és az ezernyi mintázat. De találunk benne skótkockás modellt is, így nevezhetjük ezt egy modern rock & roll egyvelegnek. A türkizkék, cseresznyepiros, és hasonló merész színek pedig a funky stílusra hajaznak.

Louise nemutolsó sorban a minőségre is törekedett, hiszen a harisnyák jersey pamutból készültek, és kézzel csinálták meg őket. Így garantált, hogy két egyforma darab nem került a kollekcióba.
A márka nem tartozik a legelismertebb, és legelterjedtebbek közé, de februárban a Skót Nemzetközi Divatmagazin a hónap tervezőjévé választotta Louise Kenny-t. Egy jó érv áll Kenny kisasszony mellett, ugyanis nem határolja be, kiknek tervez. Ezekhez a funky harisnyákhoz hírességek, és egy utcai, átlagember is hozzájuthat. Egyébként praktikus is, hiszen télen melegíti a lábat, és eközben nagy feltűnést is kelt színei, és mintái miatt.

Aki ezt felveszi, másokban, akik látják ezt viselni biztosan egy bohém érzést kelt. És persze nem csak egy sima farmerszoknyával lehet viselni, hanem más színű tunikával is. Főleg azoknak ajánlott ezeknek a daraboknak a beszerzése, akik télen is szeretnek sokat szoknyát hordani, ugyanis nagyon jól melegít, és ezt megunni nemnagyon lehet.

Ti mit szóltok mindehhez? Felvennétek ezeket utcára, vagy inkább hanyagolnátok, és maradnátok a régi egyszínű, nem feltünő harisnyáknál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése