2010. december 9., csütörtök

Az ünnep sminkje

Gondolom senkinek sem hangzik újdonságként, hogy minden évszakhoz, hónaphoz van egy jellemző smink. Jellemző színek, és használat. Az idei karácsony legjobbját szeretném ismertetni. Amire szükséged van: világosbarna alapozó, barna szemhéjpúder, fekete szempillaspirál, fekete szemhéjtus, fekete szemceruza, és vörös rúzs. De jó ha van vörös körömlakkod is! ;)
Csak hogy egy átfogó képet adjak az idei tél sminkjéről:

Kezdjük... A porcelánbaba arc hatása a legelső lépés ebben a folyamatban. Ha az megvan, akkor fessük a szemeket. Kenjük fel a világosbarna szemhéjpúdert, majd húzzunk a tussal a szemhéjunk, és pilláink találkozásánál egy kicsit vastagabb vonalat, mint a fenti képen. Majd fessük ki a szempilláinkat a fekete festékkel. Ha ezzel elkészültünk, jön a vörös rúzs.
Fontos, hogy szépen, egyenes szélűen fessük ki, hogy közelről is jól mutasson, és egy bakit se leljen fel benne még az sem, aki keres. Szerintem a totál fehér arcon nagyon jól mutat a vörös ajak! És még trendi is idén... Ha esetleg valahol túl mentünk a határon, akkor vizes, esetleg száraz zsebkendővel, vagy fülpiszkálóval töröljük le, ha kell az egészet, és kezdjük újra a tökéletesség érdekében.







A vörös körömlakk már csak egy ajánlásom nektek. De szerintem még a vak is tudja, hogy ez nagyon harmóniában van a sminkel, ami nem egy utolsó szempont. Ez is a külsőnket, belsőnket, stílusunkat tükrözi, úgyhogy ajánlott a smink mellé ez is. Persze - mint a rúzsnál - itt is figyelni kell a precízségre, a pontosságra, hiszen ha már egy apró vonal nem úgy van, ahogy kell, elronthatja teljesen az összképet. Az nem túl szép, ha a köröm körülötti bőrőn is vannak festéknyomok. A csillogás érdekében átlátszó lakkal is átfesthetjük.





Szerintem nem csak a külsőnk díszítésekor, hanem mindenben elmondható, hogy idén télen a piros a hódító. Ajánlom feketéknek, barnáknak, szőkéknek is, mert a piros mindenhez passzol, és nagyon stílusos is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése