2010. december 8., szerda

Hangolódj az ünnepekre

A ráhangolódásnak több fajtája is ismert. Az illat, a dizájn, a dekor megteremtése is ide tartozik. De ezeket most kihagynám, és a hangulat megteremtésére fókuszálnék, méghozzá a tökéletes karácsonyi zenékkel. Szerintem nagyon nagy szerepe van a zenének az életünkben. Nincsen ez máshogy karácsonykor sem. Hadd ajánljak nektek pár igazán karácsonyi hangulatú CD-t. Lehet, hogy nincs fenyőillatuk, és gyertya kinézetük, de fülünket is készíteni kell 24-re, nem igaz?!
Aly & AJ - Acoustic Hearts Of Winter
Nem azok a kifejezetten karácsonyi nóták csendülnek fel a CD-n, mint a Last Christmas, vagy hasonlók, hanem becsúsznak közéjük olyanok is, mint Joy The World, és hasonlók. De ne aggódjunk, vannak olyan címek is, hogy Let It Snow, és Silent Night. De hogy nagyon karácsony legyen, az I'll Be Home For Christmas című remekmű is felcsendül a lemezen. Volt szerencsém hallani, és nagyon tetszett! Kihagyhatatlan.





Mariah Carey - Merry Christmas
Na, ez már az a tipikus karácsonyi CD, egy igazi világsztár szájából. Ezt sajnos még nem hallottam, de az All I Want For Christmas világsláger, a Christmas cimű dal, és a Silent Night is megfordul a lemezen. Felelősséget is vállalok ennek az ajánlására, de akinek nem jön be, az magára vessen. Ez a régebbi típus, míg az előbb ajánlott a modern stílushoz köthető. De szerintem aki Aly és AJ karácsonyi CD-ét szereti, ezt sem fogja utálni.




Christina Aguilera - My Kind Of Christmas
Hát, még ezt sem hallottam, de merem ajánlani, mert "ismerem" Christina-t, és tudom, hogy ő még egyszer sem okozott csalódást. Olyan számok vannak rajta, mint Christmas Time, This Year, és Have Yourself a Merry Little Christmas. Ez is kicsit inkább a modernebb kategóriába sorolható, de a legmodernebb akkor is Aly és AJ produkciója.





Ha valaki nem szeretne egy komplett CD-t venni, esetleg végighallgatni, tudok pár tipikus karácsonyi feldolgozást ajánlani, amit kihagyni vétek az ünnepekkor.
Last Christmas c. számot feldolgozta pl.:
Ashley Tisdale, Cascada, Hilary Duff
Have Yourself a Merry Little Christmas c. számot feldolgozta pl.:
Demi Lovato, Christina Aguilera
Winter Wonderland c. számot felolgozta pl.:
Selena Gomez, Vanessa Hudgens
Még ajánlom...
Miley Cyrus-Rockin' around the christmas tree
Miley Cyrus-Santa Claus is coming to town
Remélem segítettem ezzel a kis írással, és mindenkinek jó készülődést, zenehallgatást, dekorálást, és még találkozunk addig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése