2010. december 4., szombat

Ajándéktippek

Sok ember azon dilemmázik az ünnepek előtt, hogy kinek mit adjon ajándékba. Lehet itt szó szülinapról, karácsonyról, vagy egy kisebb eseményről.
Mint a nagy átlag, én is ezt teszem. De most szeretnék az emberek döntésén könnyíteni ezzel a bejegyzéssel.
Szerintem a legelső kihagyhatatlan lépés ebben a folyamatban az, hogy vizsgáljuk meg feltűnés nélkül az ízlését, és tudjuk meg mire vágyik a legjobban. Ha ez megvan, és nagyjából kaptunk egy képet arról, hogy mi lenne az ideális, akkor jön a nagy agy kattogás folyamat. Mi legyen az, ami megfelel a feltételeknek, és kevésbé drága. Van pár olyan megoldás, amihez csak kellékek kellenek, és a saját kezünk. Lássunk egy pár ilyet...
Fotóalbum
Persze nem olyan, amiben egy rakás összefüggéstelen kép van. Hanem közös élmények képei. Legyen az szomorú, vagy megnevettető is. Először szerezzünk be egy aranyos albumot, amibe a képeket rakhatjuk, utána pedig nézzünk utána a képeknek. Aki figyelmesebb, és az apró részletek is érdeklik, az rakhatja a fotókat időrendi sorrendbe, esetleg egy ahhoz illő izétetet is írhat mellé egy fehér lapra. Ez egy tuti tipp!

Válogatás CD
Ehhez is kell egy kis kutatás, nyomozás az illető stílusában. Legalább is zeneileg. Bár szerintem ha már egy olyan személyről van szó, akinek karácsonykor ajándékot adunk, neki biztosan ismerjük valamennyire a zenei világát. Legyen ez a zenei album 10-12 számos, és jól összeválogatott. Ez alatt azt értem, hogy a számok abc sorrend szerint legyenek sorrendbe rakva, vagy időtartam szerint, vagy legyen köztük valami összefüggés. De ez a kisebb részlet elhanyagolható.

Barkácsolás
Ha a fenti ötletek egyike sem jött be, akkor nem marad más, mint az olló, ragasztó, papír, fa, és további anyagok egy egyedi ajándék összebarkácsolásához. Lehet ez egy papír télapó, üdvözlő kártya, gyöngyből fűzött ajándék. De ha nem vagy jártas ebben, de mégis ezt a módszert választod, akkor szerezz be egy barkácskönyvet, vagy ötletkönyvet egy boltból, nyisd ki valahol, ahol neked tetszik, szerezd be az alapanyagokat, és ess neki. Lesz, ami lesz. Ha nem sikerült elképzeléseid szerint, az sem baj, és ki ne dobd, és fel ne add! Hiszen az köztudott, hogy a saját kézzel, és szívvel készített ajándék mindíg többet ér, mint a boltban vásárolt.

Ha a fenti ajánlatok nem szimpatikusak, még mindíg van a tarsolyomban. Ezeknél az ötleteknél nem kell az ajándékhoz nyúlnod, csak beszerezned, becsomagolnod, és átadnod. A vágyak kiszimatolása után ajánlom mindenkinek még ezeket....
Könyv
Szerintem ez az ajándék mindíg befutó. Ha eltaláljuk az adott személyiségnek való olvasnivalót, akkor onnantól már csak nyerők lehetünk ezzel. Mert minden egyes embernek van a saját személyiségét visszatükröző mű, amit értelem szerűen imád. Na, nekünk azt kell kifogni, megvenni, ízlésesen becsomagolni, és átadni. Kicsit hosszú a folyamat, így érdemes időben nekiállni ennek, mert az sem jó, ha az utolsó nap szerzünk be hirtelenszerűen mindent, hiszen akkor csak kevés esetben lehet kifogni az igazit.

Dekoráció
Ehhez is, mint mindegyik ajándék kiválasztásához szükséged van a személy megismerésére ízlés szempontjából. A dekoráció, esetleg kiegészítő stílusban egyezzen a személlyel, mert különben nem garantált az elégedettség, ami egyébként ilyenkor a fő cél.
Személyes tárgy
Vagy ha esetleg úgy gondolod a legjobb dolog, amit adhatsz a személynek, az egy tárgy, ami a tied, és sok közös emléket tartogat magában, azt is adhatod. Persze jó csomagolás kíséretében.
Remélem azért sikerült valamilyen szinten megkönnyítenem a dolgotokat az ajándékozással kapcsolatban.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése