2010. szeptember 11., szombat

Párizsi divat

Miért van mindíg úgy, hogy a franciák street fashion-je mindíg másabb, mint másoknál?!
Ha egyszer eljutnék Párizsba nem csak a gyönyörű épületeket, környezetet venném nagyító alá, hanem persze az öltözködési szokásokat is. Mert megérné szerintem.

Már sok ember(köztük én is) biztosan egyszer elhatározta, hogy holnap kirúg a hámból, és úgy párosítja a ruhadarabokat, ahogy akarja. De reggelre rájött, hogy inkább marad a régi, beváltnál, és nem variál. De ha mégis, akkor muszáj elviselnie, hogy jó sokan megnézik majd az utcán.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy ez Magyarország, és itt mindenki, aki szabad stílusban lép ki az utcára meg van nézve. De persze Franciaországban ez máshogy van. A divat országa! Ott mindenki gondolhat arra, hogy másnap felveszi a nagymama régi cuccait, és abban lóg majd az utcán. Az el van fogadva! Ellenétben a magyarokkal.

Bár, ha emlékeztek volt egy londoni street fashion-os bejegyzésem is, ami nagyon hasonlít erre. De sokak szerint(köztük szerintem is) a franciák mindezt elegánsabban viselik, mind az angolok. Mindez megjelenik a sminkükben, és a ruhájukban, ami szinte kimondja, hogy melyik stílust követi a viselője, vagy éppen melyiket nem. Ez nem afféle a 'francia street fashion kivesézése' post, hanem olyan, hogy merj a saját stílusod szerint öltöködni, még ha az emberek meg is bámulnak ezért! Nem azért néznek le, mert valami rosszul van kombinálva, hanem mert te egyet előre léptél - ellentétben velük. Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése